dimecres, 23 de març del 2011

León, una part d'Espanya que té molt per compartir

Divendres 18 a l'aula ens va visitar la família d'en Tano. Quantes coses es poden aprendre i amb tant de gust!

Vam iniciar el nostre coneixement de León, lloc de neixament del pare d'en Tano, a partir d'una de les seves delicioses postres. Tots i totes vam col.laborar en la seva elaboració.
Després cap a la cuina per posar-ho a la navera i que refredés.

A continuació en Tano i la seva família ens van ensenyar on estava situat León, el seu escut i com arribar-hi. Tot això acompanyt d'algunes fotos que havien fet en el seu darrer viatge a León. La neu, les montanyes, alguns cervols i la família que allà els espera.


També ens van ensenyar fotografies del que ells anomenen "matanzas". A l'hivern és molt típic matar una vaca per aprofitar tot el que es pugi i fer provisions. Ells es solen posar unes sabates tradicionals que es diuen madreñas. Ens les vam poder posar i provar de caminar. Son de llenya i no era tant fàcil com semblava.

Vam parlar de que aquí també és típic fer porquejades que seria el mateix, però amb un porc i no amb una vaca.

En Tano i la seva família ens van portar un xoriço per tastar. A alguns no els feia molta gràcia, però la majoria va provar.


La sorpresa va arribar quan cadascun de nosaltres s'anava notant el picant que inundava la llengua i s'escampava per tot el cos.
Van ser moltes les corregudes cap a l'aixeta i també van ser moltes les rialles.


Al final no ens vam poder contenir de donar una forta abraçada a na Cati i en Tano per l'oportunitat d'experiències i aprenentatge que ens van brindar.

Una altra sessió a flor de pell!
Gràcies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada